info@big-geo.se

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result
a
M

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result

Nyhet

Så här i jultid undrar jag om man kan ta russinen ur en lussekatt och en russinkaka, kombinera dom och få något som är enklare att göra, går snabbare och smakar minst lika bra? 🍪

Kanske gillar ni inte min analogi med bakning (nu igen…), men BIG webbinariet ger ändå associationer. Vi tar det bästa från lamellmetoden (enkelheten, fokus på brottgräns, snabbheten) och kombinerar det med några av fördelarna med FE-analyser (mer avancerade brottkriterier, hela jordmassan diskretiseras, c-phi reduktion eller gravitationsökning). Resultatet blir DLO (sprickoptimerings metod), en metod som är snabb, involverar hela jordvolymen samt skapar utvecklingsmöjligheter. Visst är det något som smakar riktigt gott! 😋Eller?

Carolina Sellin presenterade vid BIG webbinarium sina resultat (som tagits fram inom ramen för hennes doktorsarbete) och visar med tydlighet att här finns utvecklingsmöjligheter. Inte minst för situationer där vi vill automatisera analyser över stora områden. Då är det viktigt med metoder som ”själv” kan leta upp kritiska glidytor och det är en väsentlig skillnad om analysen tar 5 minuter eller 45 sekunder. 🕙Spännande framtid! Eller vad tänker du?

Carina Hulthén som varit FoI-handläggare (Trafikverket), lyfte fram betydelsen av projektet och hur det belyser vikten av att användaren har koll på vad verktygen klarar av. I diskussionen lyftes även att vi inte bara kan optimera beräkningarna, utan samtidigt se till att vi har indata som är av hög kvalitet. Det är helt klart så att även om vår kunskap om den ”svarta lådan” ökar, så blir det som kommer ut aldrig bättre än det som vi sätter in. Precis som kakorna! Det är ingredienserna som avgör om resultatet från ugnen blir en kaka som höjer julkänslan (eller inte….) 🎄🤶🎅

En sak är säker det var en god julkrydda vi fick av Carolina som ger mersmak inför BIGs webbinarium 2024.