info@big-geo.se

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result
a
M

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result

Nyhet

Djupstabilisering

Kan insamlad data från arbetet med station Centralen (Västlänken) ge förutsättningar för att vi i kommande projekt kan optimera designen? Vid dagens webbinarium visade @Sinem Bouzkart att ….
VAT (Volume Avering Technique) är ett möjligt verktyg som kan kombineras med flera olika modeller. 2D VAT ger jämförbara resultat med 3D men med kortare beräkningstid. 2D VAT underlättar därmed för känslighetsanalyser.

Hur använder vi detta i våra projekt? 🤔 Resultaten ger direkt ökad förståelse!
Vi får även ett verktyg att skapa prognoser för hur konstruktionen kommer att bete sig.

Men det är ett verktyg som ska användas rätt❗ Tänk på att ta hänsyn till installationseffekter (=använd Plaxis med kunskap). Tänk även på att i verkligheten kan egenskaperna hos den stabiliserade massan variera betydligt mer än man tror, vilket kan ge lokalt helt andra förutsättningar. Till sist förenkla gärna men dubbelkolla att resultatet du får är på säkra sidan.

Blev du nyfiken på VAT och jämförelserna mellan 3D och 2D VAT? Inom kort kommer det att publiceras en sammanfattning av Sinems arbete så här långt på BIGs hemsida.

Vill du veta mer om möjligheterna med att skapa tillförlitliga modeller? 📅Boka den 1 december för BIG webbinarium där @Minna Karstunen ger dig en översikt. Glöm inte att anmäla dig (om du inte redan har fått en Outlook inbjudan). https://sv.surveymonkey.com/r/BIGWEB2023