info@big-geo.se

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result
a
M

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result

Webbinarium

2022-04-22 Nedbrytning

Information

TEMA: Nedbrytning
Datum: 2022-04-22
Presentation/chat: Öppna här

Beskrivning

Det tar tid innan tågen bryter ner lera!

Vi fick ett tryggt besked vid dagens webbinarium. Den cykliska lasten som kommer från “vanlig” tågtrafik gör inte att leran går till brott (åtminstone inte inom överskådlig tid). Det är därmed tryggt att fortsätta boka tågresor ?

Men när vi bygger nytt – hur ska vi säkra att de olika teknikområdena som bidrar till den slutliga produkten samverkar på bästa sätt? Trafikverket jobbar med utmaningen och vi är på rätt spår! Sakta börjar geoteknikens svar komma med i diskussionerna och påverka helheten.

Projektet som presenterades idag, gav många intressanta tankar runt laboratorieförsök och vilka slutsatser som kan dras. Frågan är hur långt nuvarande resultat kan generaliseras och skapa prognoser för nybyggnation i områden med varierande lera? Vad tror du?

Dagens BIG webbinarium var kanske en utmaning för några av oss, men samtidigt triggar det tankarna. Otroligt mycket kunskap som kan erhållas om du tar ett litet lerprov och placerar det på ett “eftertänkt” sätt i en testutrustning och låter det stå där en tid (var det 90 dagar?).