info@big-geo.se

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result
a
M

More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
seminarium
webbinarium
projekt
result

Webbinarium

2022-11-18 Armerad bankpålning

Information

TEMA: Armerad bankpålning
Datum: 2022-11-18
Presentation/chat: Öppna här

Beskrivning

Syftet med denna studie är att optimera användandet av geosynteter inom lätt bankpålning med träpålar. Användandet av träpålar och utelämnandet av pålplattor inom lätt bankpålning resulterar i en konstruktion med väldigt låg påltäckningsgrad, vilket kan leda till stansning och oönskade sättningar. För att motverka detta skall banken, enligt TK Geo 13, förstärkas med två lager geosyntet. Lätt bankpålning är ett lågkostnadsalternativ samtidigt som träpålar möjliggör en mer hållbar lösning. Dock går det fortfarande åt väldigt stor mängd trädstammar och geosynteter, och frågan lyftes huruvida konstruktionen var för konservativ och om den kunde göras mer resurseffektiv.

Nedan redovisas en snabb version av webbinariet